Omgeving

12.1
12.2
12.3
12.5
28
24
21
23
31
30
29
22
previous arrow
next arrow

Wat een geweldige omgeving van Domaine de Pamadera, kom de Dordogne verkennen tijdens uw vakantie…

met de auto, te voet op de fiets, altijd zult u genieten van het moois wat we hieronder in vogelvlucht aan u proberen over te brengen;

Omgeving Domaine de Pamadera

Het midden van Frankrijk biedt u in de Dordogne streek een unieke sfeer welke het platteland combineert met sfeervolle en unieke vergezichten en een glooiend landschap. 

Schilderachtige Franse dorpjes met winkeltjes en terrasjes nodigen u uit voor een korte stop terwijl u de Franse gebruiken tot u neemt.

Een vers gebakken Pain of Baguette prikkelt uw geur als u de plaatselijke bakker passeert. Een eeuwenoude kerk torent hoog boven het dorp en nodigt u uit voor een bezoek. De boer die zijn graan bewerkt zwaait vanuit zijn tractor bij het passeren van zijn land en de grazende schapen lopen als een kudde tegen het licht omhoog glooiende landschap.

U bent aangekomen in de Dordogne, kenmerkend voor rust, ruimte en het onvervalste platteland en het beeldschone frisse groen en z’n ontelbare beekjes en stroompjes. Een streek waar de mensen nog voor elkaar klaar staan, gewoon omdat het zo hoort. Je helpt elkaar, je leeft met elkaar, je kent elkaar, hoe mooi kan dat nog zijn!

Laat uzelf betoveren door deze mooie streek en trek erop uit om deze sfeer en vergezichten zelf te bewonderen. We vernemen in de middag graag uw verhalen van al het moois wat u deze dag weer heeft mogen verwelkomen.

Laat u betoveren door het landschap… of de pittoreske dorpjes

Een Franse Chanson klink op uit uw radio, een stoffige waas laat u achter wanneer u het onverharde landweggetje heeft verlaten. U rijdt richting het mooie dorpje wat omhoog gekropen tegen de berghelling is ontstaan.

Tijdens uw blik in het ongerepte water herkent u de weerspiegeling van de schoonheid. Oudheid komt hier boven, alsof de tijd heeft stil gestaan. Betoverd loopt u door de smalle straten en voelt de rust en stilte van een ontluikende schoonheid tot u komen.

Geniet van de eenvoud, geniet van het gemoedelijke, geniet van de mensen die u nog vriendelijk groeten en niet bezig zijn met de snelheid en hectiek van elke dag.

Wat kan simpel soms zo mooi zijn, alsof het nooit anders had moeten zijn!

Hier vindt U nog nadere informatie: https://nl.france.fr/nl/campagne/perigord-dordogne

 Au Revoir op Domaine de Pamadera

                                                

Omgeving;

In de Dordogne-streek

”    U kan in de prachtige Dordogne-streek terecht voor verschillende activiteiten:

  • Is het nu om te wandelen of fietsen (veel dorpen hebben wandelroutes uitgezet van 5 tot 40 km)
  • paardrijden, golfen, vissen, shoppen, stranden en watersport op verschillende meren, dieren en natuurparken of een culturele uitstap!

Hier vindt u het allemaal!

Enkele leuke ideeën voor activiteiten in de omgeving:

Paardrijden;

Je kan op nog geen minuut loopafstand van ons huis paarden huren, verzorgen en rijlessen krijgen. Een onvergetelijke rit maken met of zonder begeleiding door de bossen en omgeving. Wij kunnen dat voor u regelen of u regelt dit zelf ter plekke.

Zwemmen en gezellig eten in Saint Saud;

Op ongeveer 6 km is een groot meer waar onder toezicht van een badmeester kan worden gezwommen. Ook is de mogelijkheid om daar gezellig culinair te eten.

Vissen;

In de directe omgeving zijn veel mogelijkheden om te vissen.

Steden bezoeken;

Bordeaux

Je kan een dagje naar Bordeaux met de trein of auto. Een stad welke zeker een bezoek waard is.

Als je met de trein gaat vanaf La Coquille kan je daar de auto gratis parkeren. Vanaf La Coquille ben je in een zucht midden in Bordeaux waar je gezellig kan winkelen. Een prachtige stad om nooit meer te vergeten.

Piegut

Je kan daar iedere woensdag een markt bezoeken waar je van alles kunt kopen. Van groente tot kledingen er is een vaste Brocante waar men ook antiek e.d. kan kopen.

Sorges

In deze plaats op ongeveer 40 km kan je het bekende truffelmuseum bezoeken.

Brantôme

Een bijzonder leuk en gezellig plaatsje waar behalve veel bezienswaardigheden zijn je ook gezellig kunt eten of een terrasje kan pikken. 

Grotten bezoeken

Er bijvoorbeeld mogelijkheden tot het bezoeken van de Grotten in Villars. Of je gaat de grotten bekijken in “de grotte de Villars” klik hier

Avonturenpark

Een bezoek aan het avonturenpark “appel de la Foret” is een zeer bijzondere ervaring. Het park ligt midden in een eeuwenoud eikenbos op 10 minuten van Montignac. Er zijn 10 parcours uitgezet van diverse niveaus met meer dan 110 leuke attracties.

Kastelen bezoeken

Je kan ook verschillende kastelen gaan bezoeken. Bijvoorbeeld het fantastische “Hautefort” of “Jumilhac-le-Grand”.

Oradour sur Glane

Een onvergetelijk bezoek aan het museum Oradour sur Glane, een dorp waar zich tijdens de 2e wereldoorlog een groot drama afspeelde. Als je door het dorp loopt tussen de onveranderde puinhopen dan voel je je gewoon wat onpasselijk door al deze ongelofelijke gebeurtenissen.

Paintball

Gezellig en spannend samen om met wat vrienden een avontuurlijke dag beleven. Dat is mogelijk op een terrein van ongeveer 20.000 m2 in Milhac de Nontron op zo’n 30 kilometer van Miallet.

Bisons

Een bezoek aan de Bisons in Miallet is ook zeer de moeite waard.

Karten

Je kan ook gaan Karten met je vrienden en dat allemaal op enkele kilometers van Miallet.

Kano varen 

Een abdij bekijken of Kano varen in Brantôme. Op ongeveer 55 kilometer kan je dit leuke stadje bekijken en natuurlijk een gezellig hapje eten. Brantôme is zeker een bezoekje waard.

Maison de la Porcelaine

Ecoparc Rocamadour

Algemene Dordogne vakantie informatie klik hier

 

Restaurant Plus Belle la Vie Klik hier

Een gezellig en fantastisch restaurant in Mialet.

Er is dus erg veel te beleven hier bij ons in de buurt.

 

Hopelijk kunnen wij u binnenkort begroeten op Domaine de Pamadera